14 september 2020
Artikel

Danish Tech Challenge 2020 er i gang

Syvende udgave af Danish Tech Challenge er netop skudt i gang. 20 startups er derfor traditionen tro flyttet ind i DTU Science Parks inkubator og accelerator, Futurebox. Her går de ifølge Program Manager, Anders Jochumsen et hæsblæsende efterår i møde som deltagere i Danmarks største og mest intensive acceleratorprogram for hardware startups.

Vi fokuserer på at få deltagerne til at levere resultater – især på salgssiden. Der er ikke noget mere validerende og fejringsværdigt end nogle, der vil betale dig penge for et produkt, der skaber værdi for dem. Anders Jochumsen Program Manager Danish Tech Challenge

Alle detaljer af deres forretning skal vendes, forbedres og styrkes for de 20 hardware startups, som i år deltager i Danish Tech Challenge 2020. De fire måneders acceleratorprogram løber i år af stablen med en ny program manager bag roret, og han er ikke i tvivl om, hvad der er i fokus i år:

”Vi fokuserer på at få deltagerne til at levere resultater – især på salgssiden. Der er ikke noget mere validerende og fejringsværdigt end nogle, der vil betale dig penge for et produkt, der skaber værdi for dem – vel og mærke til den rigtige pris. Så har man ramt noget helt rigtigt”, siger Anders Jochumsen, program manager på Danish Tech Challenge.

Deltagerne skal mestre alle startup-discipliner
Det er ikke småting, der kræves af deltagerne i Danish Tech Challenge, og hvis de skal nå hele vejen til finalen i januar, er det om at gå intensivt til værks for at mestre alle startup-discplinerne, der i sidste ende skal gøre virksomhederne til gangbare og robuste forretninger.

”Vi centrerer programmet om 12 grundlæggende hardware-startup-discipliner, der alle skal mestres, før man kan stå i finalen i januar. Det, der går igen for de fleste startups, er først og fremmest at identificere, hvilket problem de specifikt løser for de forskellige interessenter. Herfra udspringer alle andre discipliner, bl.a. produktudvikling, supply chain, markedspotentiale og meget andet,” siger Anders Jochumsen.

Og er man så heldig at ende i finalen til januar, kan man næsten skimte sejren i horisonten – Industriens Fonds Iværksætterpris og 500.000 kr., som Industriens Fond tildeler den endelige vinder af Danish Tech Challenge.

Råt for usødet feedback får man i ’den rigtige verden’
Når man som hardware startup godt kan risikere i for høj grad udelukkende at fokusere på sit produkt, er det teamet omkring Danish Tech Challenges opgave at skubbe iværksætterne ud i ’den rigtige verden’ og få valideret deres produkt:

”Igennem efteråret går vi i dybden med alle disciplinerne ved de individuelle møder for hver startup, så vi kan hjælpe dem ud fra den situation, de står i på det eksakte tidspunkt. Derudover har vi stort fokus på, at de kommer ud og får valideret dét, de sidder og har antagelser om hjemme ved skrivebordet. De skal så at sige ud i den rigtige verden og få råt for usødet feedback på deres forretning og produkt,” siger Anders Jochumsen.

Og spørger man Anders Jochumsen om hans forventninger til årets deltagere er begejstringen til at få øje på:
”Energien og dedikationen i gruppen af startups er helt fænomenal. De er alle klar på at udfordre sig selv og hinanden på alle områder. Jeg forventer mig udelukkende det exceptionelle fra dem – og vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe dem til at opnå det. En gylden årgang, uden tvivl!”

Læs også: Intelligent cykelsikring vinder Industriens Fonds Iværksætterpris.

Om Danish Tech Challenge


Danish Tech Challenge blev lanceret i 2014 som et udviklingsforløb for målrettede teknologiske hardware-iværksættere, der arbejder med at bringe nye, fysiske produkter til markedet. Projektet gennemføres i et samarbejde mellem Industriens Fond og DTU Science Park, som arbejder med virksomhedernes forretningsmodel, team og teknologi med henblik på at skabe en hurtigere vej til markedet.

Tidligere vindere: Nordic Power Converters (2014), MedTrace (2015), Bifrost Communications (2016), Rosenby Engineering (2017), MiWire (2018) og PentaLock (2019).