13 september 2022
Artikel

Danish Tech Challenge 2022 er i gang

Et hæsblæsende efterår er skudt i gang for 19 af Danmarks mest lovende hardware-startups. Den niende sæson af accelerator-programmet, Danish Tech Challenge, er netop begyndt i DTU Science Parks inkubator og accelerator, Futurebox. Over 100 hardware-startups ansøgte om at komme med i programmet, 30 startups gik videre til at pitche foran en ekstern jury, og endelig blev de 19 mest lovende startups udvalgt til at deltage i det fem måneder lange udviklingsforløb.

De skal ud i virkeligheden og teste på rigtige mennesker. Det er der, de får syn for den reelle værdi, de skaber, og det fokuserer vi meget på at hjælpe dem med. Charlotte Mathiesen Program Manager Danish Tech Challenge

Danish Tech Challenge er både et udviklingsforløb og en konkurrence. Deltagerne får hjælp til en 360 graders gennemgang og optimering af deres virksomheder. Og én heldig startup ender med at vinde det hele – inklusiv Industriens Fonds Iværksætterpris og en pengepræmie på 500.000 kr. som bliver overrakt af H.K.H Kronprins Frederik til et awardshow i januar.

”Vi har startups med i år, der arbejder med Go-carts, elektriske motorcykler, elektronmikroskoper, kræftscreening, droner, behandling af vaginale infektioner – og alt derimellem. Så man kan roligt sige, at det er et bredt felt i år,” slår Program Manager i Danish Tech Challenge, Charlotte Mathiesen, fast.

Og det er ikke få krav, som de udvalgte startups vil blive mødt med hen over de næste måneder.

”Det vigtigste for os i Danish Tech Challenge er, at hjælpe virksomhederne der, hvor de er i deres udvikling lige nu. Og vi vil gerne se konkrete resultater. Virksomhederne skal ud og finde deres reelle ’product market fit’ – altså hvor det er i markedet, deres produkt skaber en reel værdi for kunden,” siger Charlotte Mathiesen.

Væk fra skrivebordet og ud i den virkelige verden

Danish Tech Challenge er centreret om 12 startup-discipliner, som dækker alle elementer af at gøre en startup til en gangbar forretning. Disciplinerne indebærer alt fra produktudvikling, supply chain, jura, revision til marketing og markedspotentiale. Og er ønsket at nå hele vejen til finalen i januar, er det om at gå intensivt til værks helt fra start, hvis alle discipliner skal bestås.

”I løbet af sæsonen går vi i dybden med alle discipliner ved individuelle møder med hver enkelt startup, så vi kan tage udgangspunkt i, hvor de er lige nu. Og så skal vi have dem skubbet ud af døren, så de kan komme ud og få testet de antagelser, de sidder og har hjemme ved skrivebordet. De skal ud i virkeligheden og teste på rigtige mennesker. Det er der, de får syn for den reelle værdi, de skaber, og det fokuserer vi meget på at hjælpe dem med,” siger Charlotte Mathiesen.

Årets deltagere i Danish Tech Challenge

Ausculto Medical
Ausculto producerer et patentanmeldt medicinsk plaster til overvågning af arteriovenøse fistler (AVF) hos patienter, der begynder i hæmodialysebehandling.

COLOFACT
Colofact producerer en patentanmeldt håndholdt medicinsk pen til kræftscreening i afføring.

Flowpoint
Flowpoint har udviklet en enkelt netværkshardware-enhed baseret på AI og computervision, som vil blive integreret i eksisterende CCTV-systemer og levere en ny etisk tilgang til at tælle mennesker og køretøjer.

High Precision Systems
High Precision Systems producerer exoskelethandsker til virksomheder for at hjælpe med at reducere skader på mennesker, der udfører opgaver, der er for komplekse til at automatisere.

Hyspec Medtech
Hyspec Medtech har udviklet et medicinsk instrument, der kan lave helvævsanalyse og bruge AI til at klassificere vævet som enten godartet eller ondartet.

Insight Chips
Insight Chips har udviklet en nano-channel chip med en atomopløsning op til 30x bedre end konkurrenterne, som vil accelerere undersøgelsen af flydende celler.

IoTBee
IoTBee udvikler et dynamisk og programmerbart printbart printkort, der gør det nemt at tilføje og udskifte sensorer som stykker af Lego.

ODrone
ODrone udvikler en autonom undervandsdrone, der henter golfbolde og plastik ved at anvende intelligent vision-teknologi.

Pinkorange
Pinkorange udvikler en enhed til at forhindre skader og helbredskomplikationer som følge af fødselskomplikationer.

Poulsen Motors
Poulsen Motors har udviklet en elektrisk motorcykel med et udskifteligt steldesign, der giver mulighed for tilpassede modeller.

SafeFlush
SafeFlush har udviklet automatiseret skylning af IV-rør, der sikrer eliminering af resterende medicin efter medicinadministration.

SpiroMann
SpiroMann producerer en patenteret hardwareenhed i lommestørrelse, der forbinder til en app, der overvåger vejrtrækningen og giver tidlig advarsel til astmapatienter før anfald.

TG Dampers
TG Dampers har udviklet en patenteret vibrationsdæmper, der giver effektiv robusthed og vindmodstand i vindmølletårne.

tinyfarms
tinyfarms udvikler en konfigurerbar indendørs have som er fokuseret til uddannelsesformål.

T-Trikes
T-Trikes har udviklet en elektrisk gokart med et radikalt nyt design, der både sænker vedligeholdelsesomkostningerne og gør det muligt for gokarts at drive og glide, hvilket øger køreglæden.

Unwired Things
Unwired Things producerer en “alt-i-én”-fjernbetjening, så personer med blindhed eller alvorligt synshandicap kan navigere i deres omgivelser

Uvisa Health
Uvisa Health udvikler et patentanmeldt hjemmebehandlingsapparat af vaginale infektioner, herunder bakterier og svampeinfektioner.

Voxel Printers
Voxel Printers har udviklet en volumetrisk 3D-printer, der er i stand til at printe komplekse geometrier inden for få minutter sammenlignet med 10-20 timer med konventionelle 3D-printere.

Yuman
Yuman har udviklet en mobil robot med udskiftelige rum, der kan transportere forskellige hospitalsrelaterede varer lige fra piller til mad eller vasketøj.

Om Danish Tech Challenge

Danish Tech Challenge blev lanceret i 2014 som et udviklingsforløb for hardware-iværksættere, der arbejder med at bringe nye, fysiske produkter til markedet. Programmet drives af DTU Science Park og er støttet af Industriens Fond. Deltagerne får skræddersyet 1:1-sparring, workshops, events, mentorer, en fast skrivebordsplads i DTU Science Park og chancen for at vinde Industriens Fonds Iværksætterpris og 500.000 kr.

Læs mere om Danish Tech Challenge