MedTrace

Fra startup til verdensomspændende succes

På få år er MedTrace gået fra at vinde Danish Tech Challenge, til nu at være en af de mest lovende fremtidige børskandidater i Danmark. Vi har mødt Martin Stenfeldt, CEO og medstifter i Medtrace, til en snak om værdien, af at være en del af et udviklingsmiljø med ligesindede virksomheder.

For et år siden sluttede jagten på ny funding for Martin Stenfeldt og MedTrace – og selv den mest selvsikre startup kunne ikke have drømt om en bedre slutning: ATP, Bankinvest og Swisscanto gik sammen om at skyde 180 mio. kroner i diagnostikvirksomheden.

Dette skete blot fem år efter, at MedTrace vandt Danmarks største accelerationsprogram for hardware startups, Danish Tech Challenge, som faciliteres af Futurebox i DTU Science Park og er sponsoreret af Industriens Fond.

Vi har mødt Martin Stenfeldt til en snak om, hvordan MedTrace gik fra startup til fremtidens børskandidat på rekordtid.

Et svært stof at forstå

Martin Stenfeldt har ikke nogen naturvidenskabelig baggrund, og radioaktivt vand var en by i Rusland, før han stiftede virksomheden Medtrace sammen med Rune Wiik Kristensen og Peter Larsen.

”Det var min medstifter Rune Wiik Kristensen, der så muligheden for at revolutionere måden at diagnosticere på ved hjælp af radioaktivt vand. Da det langt om længe lykkedes ham, at forklare mig det, så jeg faktisk forstod det, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at det her havde potentialet til at blive rigtigt stort,” fortæller Martin Stenfeldt.

Det havde han helt ret i, for på blot få år er Medtrace gået fra at være lille startup til fremtidens børskandidat med de tunge drenge. Og det er langt fra det eneste, de kan prale af.

Medtrace har med sit radioaktive vand effektiviseret diagnosticering af hjertesygdomme verden rundt med helt op til 50 procents mere nøjagtighed end andre nuværende løsninger.

Blev trykprøvet på alle led og kanter

Vi skal ikke længere tilbage end 2015 for at forstå, hvordan det hele pludseligt tog fart for Martin Stenfeldt og MedTrace. Det var nemlig her virksomheden blev både stiftet og kort efter optaget i accelerationsprogrammet Danish Tech Challenge.

For Martin Stenfeldt blev det startskuddet til funding, et stærkt og unikt netværk og vigtigst af alt: en stejl læringskurve om, hvordan man bedst skalerer sin virksomhed:

”Vi blev trykprøvet på alle led og kanter, hvilket var med til at forme vores virksomhed og ikke mindst kalibrere os som team. Vi var jo så grønne, at vi ikke havde nået at få nogen darlings at slå ihjel,” fortæller Martin Stenfeldt.

Som deltager i Danish Tech Challenge fik MedTrace kontorplads i Futurebox, som de blev mere end glade for:

”Vi følte, at vi var blevet en del af en ny familie, fordi vi alle havde været igennem den samme skole, som formede os som virksomheder. Derudover oplevede vi også værdien af at være der, hvor tingene sker. Det er i det her miljø, man skal være, hvis man skal have fingeren på pulsen og følge med udviklingen,” siger Martin Stenfeldt om tiden i Futurebox.

Udviklingsmiljø i DTU Science Park gør alverden til forskel

I 2020 måtte MedTrace forlade reden i Futurebox, fordi de var vokset sig for store. Heldigvis blev det ikke længere væk end gaden overfor, så de kunne forblive i DTU Science Parks livlige community og fortsat have en finger på pulsen der, hvor det sker. Det var nemlig vigtigt for Martin Stenfeldt, som uddyber:

”Selv hvis du ikke deltager i alle faglige eller sociale events, får du så meget foræret af folk i DTU Science Park, der gerne vil hjælpe. Det emmer af positiv og progressiv energi. Man tapper ind i et stærkt energifelt, og der er altid én med et godt råd til, hvilket softwaresystem du skal bruge, hvor du kan søge funding, eller hvem du skal tale med om salg til det offentlige. Støtte og hjælp gør alverden til forskel til sammenligning med et tilfældigt kontor ved motorvejen.”

Martin Stenfeldt
Founder, MedTrace Pharma A/S

I dag bor MedTrace i nye moderne lokaler i Hørsholm i et flerbrugerhus med mange ligesindede virksomheder. Her har Martin Stenfeldt og hans kollega stadig stor glæde af at udviklingsmiljøet i DTU Science Park:

“Når vi er i DTU Science Park møder vi folk, som ikke nødvendigvis laver det samme, men som er lige så passionerede som os. Du støder ind i folk fra tid til anden, som introducerer dig for nye forbindelser, som senere kan hjælpe dig med at få adgang til fx investorer. Det sker altså en krydsbefrugtning, som man ikke lige søger, når man går rundt i MedTrace-osteklokken. Den får vi her, frem for hvis vi boede i vores eget domicil,” fortæller han.

Om MedTrace

MedTrace har udviklet en fuldautomatisk teknologi, der gør det muligt at producere radioaktivt vand i klinisk praksis. Medtrace har en ambition om at gøre sporstoffet radioaktivt vand praktisk tilgængeligt, da det effektiviserer diagnosticering af hjertesygdomme på hospitaler og klinikker verden rundt. I 2018 fusionerede MedTrace med softwarevirksomheden aQuant og kunne således samle en komplet løsning, der for alvor kan flytte radioaktivt vand fra laboratorie og forskning til praktisk anvendelse. MedTrace samarbejder med universitetshospitaler i Europa, Japan og USA, heriblandt verdens førende hospital, Mayo Clinic med hovedkvarter i Rochester, Minnesota.

MedTrace Pharma A/S blev stiftet i 2015 af Martin Stenfeldt, Rune Wiik Kristensen og Peter Larsen.

DTU Science Park huser

319 virksomheder med 5115 medarbejdere