Go Dogo

Her går hunde og machine learning hånd i hånd

Founderne bag Go Dogo, et højteknologisk hjemmeunderholdningssystem, der giver mental tv-træning til hunde, har rejst penge for anden gang. De har arbejdet på Go Dogo i fire år og er lige nu på deres syvende prototype. I år regner de med at begynde at kunne masseproducere deres produkt. Mød Hanne Jarmer, CEO og founder af Go Dogo, til en snak om, hvordan det er at være en startup på fjerde år og arbejde inden for pet tech.

Når Hanne Jarmer bliver spurgt, hvordan det går for Go Dogo for tiden, er funding-situationen, både den nuværende men også den fremtidige, det første, der kommer op – lige som det ville gøre for næsten alle andre startups: “Vi har lige rejst penge til de to første faser af vores skalering af Go Dogo,” siger hun.

Strategien for at rejse penge næste gang vil være at forsøge at få adgang til investorer, der har kontakter i USA. ”Hvis vores produkt er klar, begynder vi sandsynligvis at sælge til USA næste år. Det kræver en fuldt fungerende software og hardware. Vi går ikke ind på det amerikanske marked uden et produkt, der er næsten helt færdigt. Vi plejer at sige, at vi bygger Ladaen i Danmark og så skal vi minimum op på niveau Audi, før vi begynder at gå ind i USA,” siger Hanne Jarmer.

Test i Elgiganten og udfordringer med plastik

Lige nu tester Go Dogo deres produkt med brugere i lokalområdet for at få værdifuld brugerfeedback, hvilket er afgørende for produktudviklingen. Men det kan være svært at teste på alle typer tv – medmindre du har et godt netværk på LinkedIn: ”Vi tænkte, at det ville være dejligt at få feedback fra en lang række forskellige fjernsyn. Jeg postede denne anmodning på LinkedIn, og efter et par dage havde jeg den administrerende direktør i Elgiganten i telefonen, der tilbød os at teste Go Dogo på tv’er i deres største butik i Danmark,” fortæller Hanne Jarmer med et stort smil.

Udover at teste og starte salget i Danmark arbejder Go Dogo også intensivt med deres produktudvikling. Det er ikke altid let, når man arbejder med plastik: ”Det design, vi har valgt til vores produkt, er lidt udfordrende. Vi arbejder med plastforme, som er ret dyre, fordi vi har brug for, at plastdelene ikke deformerer den runde form på vores hovedenhed, og samtidig er lette at samle. Og det er ikke lige til,” siger Hanne Jarmer.

Iværksætter-livet: Ingen penge, men masser af sjov

Hanne Jarmer har en baggrund som kemiingeniør fra DTU og har en ph.d. i bioinformatik. Efter næsten 20 år på DTU inden for forskning og som institutleder forlod hun DTU og startede Go Dogo sammen med sine to medstiftere, der dengang studerede machine learning. Forandringen efter mange år på universitetet var stor, men at blive iværksætter overraskede hende på en positiv måde:

”Det er sjovere, end jeg troede. Og det er også hårdt – du har aldrig penge, du har aldrig råd til at købe nyt tøj, og du tager ikke på ferie, for alt, du vil, er at blive hjemme og arbejde på din startup. Men jeg kan virkelig godt lide det! Det er totalt tilfredsstillende, man har op- og nedture, man bliver virkelig udfordret ved at gå ad veje, som man ikke engang vidste eksisterede,” fastslår hun.

For fire år siden, da Go Dogo lige var startet, deltog de i Danish Tech Challenge (DTC), som hjalp dem med at professionalisere og arbejde intensivt med deres startup. Blandt andet fik de hjælp til at begynde at rejse penge. Efter DTC flyttede de ind i Futurebox. ”Jeg tror ikke, at vi stadig ville være i live med Go Dogo, hvis ikke vi havde været en del af DTC og Futurebox. Hvis det ikke var for hjælpen med at rejse penge, tror jeg, at vi havde været nødt til at lukke Go Dogo efter de første to år og en mislykket Kickstarter-kampagne,” siger Hanne Jarmer

Læs mere om Go Dogo her.

 

DTU Science Park huser

319 virksomheder med 5115 medarbejdere