MedTech Growth

Nyt ambitiøst program skræddersyet til medtech-startups

Kristine Sylvest Brinks

Vil du vide mere om MedTech Growth?

Har du spørgsmål til programmet eller brug for hjælp til din ansøgning?

Jeg sidder klar til at hjælpe med alle de spørgsmål, du sidder inde med. 

MedTech Growth sikrer en effektiv vej til markedet

MedTech Growth er DTU Science Parks nye udviklingsprogram skræddersyet til medtech-startups, der arbejder med et fysisk produkt. Vores mål er enkelt: At hjælpe medtech-startups med at få opbygget et solidt fundament, så de kan komme effektivt på markedet.

Med MedTech Growth går du igennem et intensivt og ambitiøst forløb på 12 måneder, hvor du får adgang til ledende eksperter, moderne faciliteter og attraktive fundingmuligheder. 

I programmet udarbejder du i samarbejde med eksperter en 360 graders analyse af din virksomhed og en actionplan. Actionplanen danner grundlag for dit videre forløb, hvor vi i sprints fokuserer på jeres individuelle udfordringer. Fælles for alle startups i programmet er fokus på regulatory affairs og finansiering.

Gennem MedTech Growth bliver du en del af et stærkt fællesskab bestående af andre medtech-startups, hvor netværk og videndeling er i fokus. Du bliver samtidig en del af DTU Science Parks unikke community bestående af over 300 deep tech-virksomheder af alle størrelser.

Programmet afvikles i samarbejde med Industriens Fond, og det er gratis for dig at deltage. DTU Science Parks vækstprogrammer er non-profit, og vi tager derfor ikke equity af din virksomhed.

Facts om deltagerne i vores programmer

DKK 0 mio.

De skaffer finansiering – de deltagende Med tech-startups i Danish Tech Challenge 2023 har på 5 måneder rejst 10.158.813 DKK. 

0

Videnstunge mentorer – Der er 33 mentorer inden for med tech i DTU Science Parks mentorprogram DeepTech Mentoring. 

0

Med tech-Startups – Vi kender til de specifikke udfordringer med tech-startups har. De seneste 10 år har vi igennem vores vækstprogrammer hjulpet 64 startups der arbejder med løsninger indenfor med tech. 

0

Community – Hos DTU Science Park får du et uundværligt netværk. I hele DTU Science Park bor der mere end 38 med tech-virksomheder.

Som deltager i MedTech Growth får du:

 • En 360 graders analyse af din virksomhed samt en actionplan, som du udvikler i samarbejde med eksperter.
 • 1:1 sparring med ledende eksperter. Det kan være sparring om din regulatoriske strategi eller dokumentation – afhængig af, hvor langt du er med din virksomhed.
 • Ekspertrådgivning til at udvikle en finansieringsstrategi samt eksponering for investorer.
 • Et team af højkvalificerede mentorer med relevant medtech-erfaring fra vores MIT-baserede mentorprogram.
 • Et unikt community af ligesindede virksomheder.
 • Gratis kontorpladser til dig og dit team. Du får også adgang til værkstedfaciliteter.

Tidligere medtech-startups i vores vækstprogrammer

MedTrace

Fra startup til verdensomspændende succes

På få år er MedTrace gået fra at vinde Danish Tech Challenge, til nu at være en af de mest lovende fremtidige børskandidater i Danmark. Vi har mødt Martin Stenfeldt, CEO og medstifter i Medtrace,...

Hvordan foregår det?

Ud af alle ansøgere bliver 20 med tech-startups udvalgt til at begynde i programmet og deltage i bootcamp.

Efter deltagelsen i bootcamp bliver op til 14 startups valgt til at fortsætte i den næste fase af programmet, som forløber i tre sprints med en varighed af 2,5 måned hver. Hvert sprint har både individuelle og fælles fokusområder, som fx regulatorisk strategi, finansiering og go-to-market-strategi.

Programmet løber over 12 måneder, og i hele perioden vil der være fysiske faciliteter i DTU Science Park til rådighed, herunder skrivebordsplads, mødelokaler og værksted.

De virksomheder, som ikke går videre fra bootcamp, bliver tilbudt kvartalvis sparring og mulighed for at søge programmet igen.

Vigtige datoer i programmet

15. april 2024

Early bird-deadline

Ansøg inden 15. april, og få en række fordele.

21. maj 2024

Deadline for ansøgninger

29. maj 2024

Udvælgelse af 20 medtech-startups

Alle ansøgende startups får at vide, om de er med i programmet eller ej.

17. juni 2024

Bootcamp

Startups i programmet gennemgår en bootcamp bestående af to ugers bootcamp, seks ugers sommerferie og derefter to ugers bootcamp igen. 

September 2024

Første sprint begynder

Fra bootcamp udvælges op til 14 startups, som fortsætter i sprints.

Januar 2025

Andet sprint begynder

April 2025

Tredje sprint begynder

Juni 2025

Festlig afslutning

12 måneders skræddersyet forløb, der klæder din virksomhed på til succes

Indledende Bootcamp: 1 måned

For en medtech-startup er det vigtigt at komme rigtigt fra start. Gennem en række businesscoaching-sessioner med mellemliggende selvstændigt arbejde udvikler alle startups en dybdegående gennemgang af deres virksomhed. Gennemgangen munder ud i en actionplan, der viser, hvad der skal fokuseres på i tiden efter forløbet for at komme ud over stepperne. 

Under bootcampen kræves der fysisk fremmøde 2-3 gange om ugen.

SPRINT-FORLØBET: 11 MÅNEDER fordelt på 3 sprints

Op til 14 virksomheder udvælges til at gå videre til sprint-forløbet, der består af tre sprints á 2,5 måneders varighed hver. Hvert sprint er skræddersyet til den enkelte virksomhed og tager afsæt i specifikke udfordringer og målsætninger, den enkelte virksomhed sidder med.

Under sprints kræves der fysisk fremmøde 1-2 gange per måned.

Ofte stillede spørgsmål

Herunder svarer vi på nogle af de spørgsmål, vi oftest får om MedTech Growth. Finder du ikke svar på det, du søgte, er du velkommen til at kontakte os.

Vi hjælper startups, som udvikler et fysisk produkt, der skal godkendes som medicinsk udstyr under MDR, IVDR, 510k med flere. Alle klassificeringer er velkomne.  

Produktet må godt være kombineret hardware og software. Startups med produkter i kategorierne Software as a Medical Device (SaMD) og digital health (f.eks. sundhedsapps) anser vi dog ikke som medtech startups.  

En prototype skal forstås i bred forstand som værende alt fra et mockup eller simpelt 3D-print til et færdigt produkt. Hvis dit produkt allerede har medicinsk godkendelse, er MedTech Growth ikke relevant for din startup. 

MedTech Growth er et program for startups i både Danmark og Sydsverige. Vi arbejder på at etablere lokale communities, f.eks. ved at samle startups i Århus under ét tag, så I bl.a.  kan sidde og sparre sammen lokalt. 

Programmet er gratis. Du hverken betaler eller afgiver ejerandele for deltagelse i programmet, da vi er en nonprofit organisation, som er støttet af Industriens Fond. Vi tilbyder også gratis skrivebordspladser under hele programmets forløb (12 måneder). 

Vi hjælper dig med at få etableret en finansieringsstrategi, et pitch samt et pitchdeck. Derudover får du vejledning i, hvordan du skal tilgå investorer og hjælp til overblik over dine funding- og investeringsmuligheder.  

Når du får behov for investering, eksponerer vi din startup for investorer gennem matchmaking programmer og pitchevents, som bliver afholdt i samarbejde med vores partnere (f.eks. Keystones og Jyske Bank). 

I MedTech Growth hjælper vi dig med at lave en milepælsplan, som sikrer, at du kan opnå medicinsk godkendelse, så produktet senere kan kommercialiseres. Med andre ord skal du se vores program som et skridt på rejsen til at komme på markedet. 

Du får over 18 timers individuel sparring på dit produkt og regulatoriske strategi samt en række workshops med fokus på bl.a. intended use, QMS og market access.  

Det tager ikke mere end 5 minutter at ansøge, såfremt du har et pitch deck allerede. Det er nemlig de oplysninger, der skal bruges i vores ansøgningsformular. 

Når du har indsendt din ansøgning, vil MedTech Growth-teamet kontakte dig for et indledende møde, så vi kan lære dig og din virksomhed bedre at kende.   

Styrk dine chancer for funding

MedTech Growth øger dine chancer for at få finansiering. Gennem individuel rådgivning, pitch-træning og adgang til investorer sørger vi for at klæde dig godt på, når du skal søge finansiering.

Du kan få sparring om alt fra, hvordan du identificerer og kontakter investorer, til due diligence-processen og det efterfølgende relationsarbejde, som kan øge sandsynligheden for reinvestering.


Du får:

 • Sparring fra vores Investment Manager
 • Pitch-træning
 • 1:1-rådgivning med relevante fageksperter
 • Hjælp til udarbejdelse af pitch deck
 • Matchmaking med potentielle investorer
 • Gode råd til din investeringsrunde, før, under og efter.

Mød teamet

Når du deltager i et af vores programmer, får du sparring med de fageksperter fra vækstteamet, du har brug for.

Vores vækstteam består af højt kvalificerede eksperter, som hjælper dig gennem forløbet. Her kan du få sparring på alt fra forretningsudvikling til rekruttering som et led i forløbet.

Samarbejd med vores corporate partnere

Hos DTU Science Park har vi en række corporate partnere, som samarbejder med startups i form af opkøb, investeringer eller adgang til unik viden.

Vi er bindeleddet mellem dig og dem og kan hjælpe med at finde det rigtige match for din virksomhed.

Vækstprogram for bæredygtige startups
Corporate partnere

Kristine Sylvest Brinks

Program Manager

Vil du vide mere om MedTech Growth?

Udfyld formularen herunder, og lad os tage en snak.