I denne uge modtag DTU Science Park Rudersdal Kommunes Erhvervspris ved en prisuddeling på rådhuset. For at modtage prisen skal virksomheden have bidraget positivt til samfundet, eller til det gode og nyskabende samarbejde mellem virksomhed, kommune og borgere. En gang om året uddeles prisen, og modtagerne indstilles af både borgere, politikere, foreninger og kunder.
DTU Science Park får prisen for sit fokus på bæredygtig udvikling. En anden af de i alt tre prismodtagere er startup-virksomheden, Eye-Go, der også bor i Forskerparken. Virksomheden vinder for sin revolutionerende øjenplejeteknologi med et stort potentiale.
“DTU Science Park er en virksomhed med markant fokus på bæredygtighed til gavn for mange andre. I formår at sætte dagsordenen på bæredygtighed ved at tænke det ind i den service, I leverer til virksomheder i Forskerparken. I arbejder selv intensivt med bæredygtighed; madspild og udfasning af oksekød i jeres konferencecenter, I gør en indsats for øget biodiversitet i naturen omkring parken, og I arbejder med genbrug af byggeaffald og kontorinventar,” siger næstformand i Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget, Jacob Netteberg.
Prisen er ifølge adm. direktør i DTU Science Park, Steen Donner, med til at understøtte det bæredygtige arbejde i Forskerparken.
“Prisen er en anerkendelse, som vi sætter stor pris på. Samtidig er vi overbeviste om, at denne pris kan være med til at styrke vores bæredygtige profil yderligere og give os en god platform for at fortælle bredt om alle de mange grønne og bæredygtige tiltag, som vi arbejder med,” fortæller Steen Donner.
Vi stræber efter guld i bæredygtighed
DTU Science Park er summen af knap 300 virksomheder og ca. 4.500 ansatte, der hver dag går på arbejde for at udvikle morgendagens deep tech-løsninger. Mest prominent er nok en af verdens mest bæredygtige virksomheder, Chr. Hansen, der netop nu bygger nyt, bæredygtigt hovedsæde i DTU Science Park. Energivirksomheden Heliac sikrer grøn varme til borgerne i Rudersdal Kommune gennem deres første kommercielle solanlæg, og 15 startups rejser mere end 50 millioner kroner til at udvikle deres CO2-reducerende løsninger i DTU Science Parks klima-accelerator GreenUP.
Bæredygtighed er ikke kun et centralt element hos virksomhederne i Forskerparken, men også for DTU Science Park selv.
“Helt centralt i 2021 står et stort arbejde med at fastlægge vores ambitiøse bæredygtighedsstrategi for de kommende tre år. Vi fik også ansat vores nye kollega, Henriette Hansen, som bæredygtighedsansvarlig. Hun skal, sammen med hele organisationen, tage os et væsentligt skridt frem mod først og fremmest en DGNB-certificering af hele DTU Science Park. Det er et kvalitetsstempel for måden, vi arbejder med bæredygtighed på, og vi går efter guld,” fastslår Steen Donner.
Bæredygtig fejring af prismodtagelsen
Udover en messingplade med navn og årstal, består erhvervsprisen af et beløb på 10.000 kroner til et medarbejderarrangement. Fejringen i DTU Science Park skal ifølge Steen Donner naturligvis være bæredygtig.
“Vi skal finde en god og bæredygtig måde at fejre modtagelsen af prisen på. Samtidig kan det jo også blive en god anledning til at fejre, at vi alle må ses igen til et fælles arrangement. Det glæder vi os meget til,” afslutter Steen Donner.