ReFlow

CO2-reducerende startup opskalerer deres virksomhed og firdobler deres team

ReFlow har udviklet software, der giver virksomheder mulighed for at spore deres CO2-fodaftryk. De er lige ved at afslutte deres 20-måneders rejse som deltager i GreenUP Accelerator, DTU Science Parks acceleratorprogram for klimateknologiske startups, der arbejder specifikt med løsninger til at reducere CO2e-udledningen. En rejse, der har vist sig at være meget gavnlig. ReFlow ændrede deres løsning til at passe til deres kunders behov og firdoblede deres team fra 4 ansatte til nu 16 ansatte.
ReFlow software kan spore CO2-fodaftryk

“Vi gør det nemmere for andre virksomheder rundt om i verden at blive datadrevne inden for deres dekarboniseringsindsats,” forklarer Rasmus Elsborg, medstifter og administrerende direktør for ReFlow.

ReFlow består af et team på 16 personer. Både miljøingeniører, softwareingeniører og så co-founder og CEO  Rasmus Jensen, der er, som han forklarer, den i midten, der snakker meget. Rasmus har en baggrund i store samarbejder i udlandet og i Danmark og 17 års erfaring indenfor innovation, logistik og forsyningskæder. Han boede i New York, men på grund af sygdom i familien sagde han sit job op og begyndte at tænke på, hvordan han kunne gøre en forskel i verden. Heldigvis endte alt godt i Rasmus’ familie.

“Det var bare et af de wake-up calls, hvor man har været i erhvervslivet i mange år. Man har båret mange jakkesæt og rejst rundt i verden. Jeg tror, ​​at jeg i sidste ende, i USA, havde over 200 rejsedage. Så det var der, hvor du bare bliver et produkt af dine omgivelser i stedet for at være nogen og lave en forandring. Og det var min motivation for at starte Reflow,” siger Rasmus Elsborg. 

Feedback fra markedet tvang et pivot

På dette tidspunkt fik Rasmus ideen til ReFlow. Nu er der gået fire år, og Reflow er en virksomhed på 16 medarbejdere med hovedsæde i København. De startede med at se på den cirkulære økonomi, og hvordan virksomheder kunne spore deres produkter, men da de havde et minimal viabel product (MVP) klar og var klar til at lancere det på markedet, fandt de ud af, at virksomhederne ikke var klar til det.

»Da vi kom ud med produktet, kunne vi se, at markedet ikke var klar til det, og jeg tror, ​​det er en typisk startup-ting. Så vi endte med at tage et skridt tilbage og sige, okay, hvad er markedet klar til?” spørger Rasmus Elsborg.

I stedet for at have en cirkulær økonomi og sporbarhed på produkter, ændrede Reflow deres produkt til at arbejde med livscyklusvurderinger (LCA). Reflow’s produkt gør det nemmere for virksomheder at spore deres CO2-fodaftryk. Og software gør det nemt at beregne, dokumentere og dele miljøpræstationsdata for produkter. Den LCA-baserede beregning kan være kompleks, men med ReFlows software er det muligt for brugere med blot basal viden at foretage disse avancerede beregninger. 

Gik fra fire ansatte til 16 under GreenUP

Midt i deres pivot hørte ReFlow om GreenUP Accelerator. Det, der fascinerede dem ved GreenUP Accelerator, var dens massive fokus på miljøet, og hvor ambitiøs acceleratoren var. Desuden øgede ideen om at være en del af en accelerator med 14 andre tech-startups, der arbejder med CO2e-reduktion, interessen.

At være en del af et økosystem på DTU var et godt sted for os. Det var ikke en handelsskole, fordi vi er en videnskabsbaseret virksomhed, så GreenUP Accelerator var et godt match. Og så er tanken om at være sammen med andre grønne virksomheder rigtig god, fordi vi mener, der er meget at lære mellem virksomheder, hvilket har vist sig at være en rigtig antagelse.

Rasmus Elsborg
Co-founder & CEO,  ReFlow

Da ReFlow ansøgte om at være med i GreenUP Accelerator i maj 2021, bestod holdet af fire personer, og havde brug for penge til at fortsætte deres rejse. Men to måneder senere var historien en anden:

“Det var et nøglemoment, da vi startede i GreenUP Accelerator. En eller to måneder senere lukkede vi finansieringsrunden, og siden da har vi accelereret det, vi var i gang med. Så vores rejse startede stort set fra dag ét,” fastslår Rasmus Elsborg.

Under ReFlows pivotering af deres produkt opdagede de, at denne startup-ting var meget skrøbelig. Og det blev en af grundene til, at de ansøgte om at komme med i GreenUP Accelerator – for at få rådgivning med eksperter på forskellige områder, som kunne hjælpe dem med at komme videre på deres startrejse:

Som startup tror jeg, at GreenUP Accelerator har været vores forældre. I den forstand at teamet bag har givet os råd, så vi undgår at begå de samme fejl som andre startups

Rasmus Elsborg
Co-founder & CEO,  ReFlow

20 måneders acceleration: Gør startups klar til at skalere

GreenUP Accelerator er 20 måneder lang, en af ​​de længste acceleratorer, vi har i Danmark. Når Rasmus ser tilbage på de 20 måneder, mener han, at det er en glimrende faktor i programmet.

”I starten skal du måske have styr på det grundlæggende, din forretningsidé, pitch og sådan noget. Men efterhånden som du modnes og går fra startup til scale-up, og du har market-fit og et produkt, handler det om salg og skalerbarhed – et andet behov. Det har været en fordel at have et længere program for os, fordi programmet tilpasser sig vores behov og til vores rejse,” forklarer Rasmus Elsborg.

Og netop det er en af ​​grundene til, at Rasmus anbefaler GreenUP Accelerator. Fleksibiliteten og tilpasningen af ​​programmet gør det velegnet til din virksomhed. 

Om GreenUP Accelerator

I DTU Science Park kører vi GreenUP Accelerator. GreenUP Accelerator er Danmarks mest ambitiøse acceleratorprogram for klimateknologiske startups, der arbejder med løsninger og teknologier, der gør en forskel for at reducere CO2e-udledningen. De startups, der går gennem GreenUP, får 20 måneders intens acceleration. Det første program blev skudt i gang i maj 2021 og slutter i midten af januar 2023.

Læs mere om GreenUP Accelerator.

DTU Science Park huser

319 virksomheder med 5115 medarbejdere