Insai

Forskning og innovation under pandemipres

Selvom mange virksomheder i DTU Science Park har klaret sig fornuftigt igennem den værste del af coronanedlukningen, har pandemien sat sine spor. Mange virksomheder, særligt startups og scaleups, har måttet finde nye måder at produktudvikle, teste og lave research, men hos startuppen Insai, som bor i Futurebox i Lyngby, har det også medført en positiv udvikling for teamet.

I foråret sidste år flyttede Insai ind i Futurebox i DTU Science Park for at forberede sig på at søge om deltagelse i Danish Tech Challenge, Danmarks største hardware accelerationsprogram. De to stiftere, Mark Yousef og Max Kristensen samarbejder tæt med DTU om produktudvikling, research og test, ikke mindst i kraft af sidstnævntes fortid som studerende på universitetet, hvorfor Futurebox passer rigtigt godt for startuppen.

Men coronanedlukningen satte hurtigt en stopper for den nye tilværelse i iværksættermiljøet i Futurebox og sendte Insai ud af kurs, som den gjorde med så mange andre danske virksomheder.

”Vi blev specielt ramt i forhold til mulighederne for at foretage research og udvikling af vores hardware. Det skyldtes især, at DTU lukkede helt ned, så vi mistede adgang til researchlabs og elektronisk udstyr til at teste og udvikle vores device,” siger Mark Yousef, CEO og co-founder i Insai.

Performance-pandebånd

Ideen bag startuppen er et pandebånd, der på samme tid kan både monitorere og stimulere kognitive funktioner i hjernen, heriblandt arbejdshukommelse og koncentrationsevne, ved hjælp af små magnetfelter og elektriske strømme. Det vil sige, at Insai kan måle aktiviteten rundt i hjernen, og stimulere aktiviteten i specifikke områder.

”Vi sælger vores produkt til researchlabs, som bruger pandebåndet og den dertilhørende software til studier, der er både længerevarende og remote. Det vil sige, at du let kan teste personer, som sidder langt væk, fordi pandebåndet er let anvende selv og data tilbagesendes direkte igennem softwaren. Derudover er der også et marked i esport og motorsport, hvor man kan bruge pandebåndet til at forbedre atleternes kognitive performance,” forklarer Mark Yousef.

Insai har designet et pandebånd til at forbedre vores kognitive evner, særligt arbejdshukommelse og koncentrationsevne, i løbet af dagen.

”Coronanedlukningen gav os nogle store udfordringer, men på den anden side blev vi også tvunget til at skifte fokus og det betød, at vi kunne koncentrere os mere om vores software og mulighederne i at lave remote research.”

Selvom de selvfølgelig gerne havde været det foruden, mener Mark Yousef ikke, at omkostningerne ved nedlukningen har overgået de nye kompetencer, de har tillært sig i teamet.

”Vi er blevet langt bedre til at arbejde remote. I dag arbejder størstedelen af vores team faktisk remote, mens vi holder fast i vores hardware og R&D lokalt her i Futurebox. Det har givet os en helt anden fleksibilitet og adgang til talent, end vi troede, vi havde tidligere.”

Internationalt gennembrud på hjernen

Selvom Mark Yousef og Insai har under to år på bagen, øjner de allerede nu et internationalt gennembrud for deres performance-pandebånd. Første skridt på vejen er – forhåbentlig – Danish Tech Challenge.

”Vi har søgt om optagelse på Danish Tech Challenge i år, fordi det er et ambitiøst program, hvor vi kan få mulighed for at forberede vores virksomhed på go-to-market-strategi og finansiering. Samtidig kommer vi til at arbejde sammen med 19 andre af de stærkeste og mest lovende hardware startups herhjemme, som vi kan sparre med og lære af gennem et halvt år. Remote arbejde giver en værdifuld fleksibilitet for en virksomhed som vores, men fysisk interaktion med ligesindede kan noget andet og mere, som vi ikke vil være foruden,” siger Mark Yousef.

Futurebox åbner dørene for den 7. udgave af Danish Tech Challenge til august, hvor 20 hardware startups får en unik mulighed for at udvikle deres virksomhed.

Insai flyttede ind i Futurebox for at øge chancerne for at blive optaget i Danish Tech Challenge 2021.

Samarbejdet imellem virksomheder og med DTU er en smule højere blandt startups og scaleups, som typisk holder til i Lyngby. I DTU Science Parks årlige undersøgelse blandt virksomhederne, Deep Tech Insights, ses det i år, at 58 procent af virksomhederne samarbejder med en eller flere andre virksomheder i Forskerparken. For Lyngby gælder det 62 procent af virksomhederne.

”Vi skal til at rulle vores pandebånd ud til test i Futurebox, og så har vi et par researchlabs og esport-teams, der bruger vores software. Den kommende tid skal vi fokusere vores strategi, iterere på vores produkt og skaffe finansiering til de næste stadier, og på den lidt længere bane ser vi os selv som en international virksomhed med både banebrydende research og forbrugerprodukter,” slutter Mark Yousef.

I starten af juni løftes sløret for, hvem de 20 udvalgte startups til årets Danish Tech Challenge er. Alle virksomhederne præsenteres på dtusciencepark.dk/danish-tech-challenge.

Ønsker man at blive en del af Forskerparkens stærke udviklingsmiljø for deep tech, kan man kontakte DTU Science Park og høre mere om, hvad der skal til for at få sin virksomhed med i det gode selskab. Læs mere på dtusciencepark.dk/udlejning.

Om Insai

Insai blev stiftet i 2019 af Mark Yousef, CEO, og Max Kristensen, Robotics Engineer, som har skabt et produkt, der er den mest avancerede ikke-invasive hjerneinterface med innovative neurovidenskabsteknologier. Pandebåndet er designet til at forbedre dine kognitive evner, særligt arbejdshukommelse og koncentrationsevne, i løbet af dagen. Insai tilbyder også en softwareplatform til at udføre hjerneforskning i storskala, som kan hjælpe videnskaben med at opdage nye indsigter inden for kognitiv neurovidenskab. Platformen tilbyder brugerne værktøjerne til at gennemføre undersøgelser, administrere data og udføre analyser alt på ét sted.

DTU Science Park huser

319 virksomheder med 5115 medarbejdere