14 maj 2024
Artikel

Mød de 15 nytænkende startups i fjerde runde af GreenUP Accelerator

Med løsninger inden for byggeteknologi, genanvendelse af tekstiler og emballageløsninger er GreenUP Accelerator 2024 klar til at gå i gang med den fjerde runde. GreenUP Accelerator bliver drevet af DTU Science Park og er støttet af Industriens Fond.

På 20 måneder vil de 15 startups gennemgå en rejse ud over det sædvanlige. Målet er nemlig, at de skal gå fra at være startups til at være scale-ups. En rejse vi har set mange af de forrige deltagende startups gennemgå.    
 
Program Manager Thomas Hebo Sparring udtrykker sin forventning og optimisme om årets program: “I år forventer jeg, at startups i endnu højere grad lykkes med at komme på markedet med deres grønne value proposition, da der er et fortsat stigende pres fra forbrugere, kunder og fra diverse nye lovgivninger, som gør det grønne valg til et must for flere og flere virksomheder, hvilket startups i GreenUP i sidste ende kan profitere af gennem deres CO2-besparende løsninger og produkter.” 

Startups skaber potentiale for forskellige synergier 

I GreenUP Accelerator 2024 er de 15 startups blevet udvalgt ud af tæt på 90 ansøgninger. Fælles for dem alle er at de arbejder med løsninger og teknologier der kan reducere CO2e-emmision, hvilket gør det muligt for startups at spejle sig i hinanden ift., hvordan man bedst bruger dette som en del af sin value proposition til sine kunder, mener Thomas. 

Dette års cohort af startups viser ifølge Thomas et ekstraordinært potentiale for at skabe synergier imellem sig: “I årets cohort synes jeg, der er et ekstraordinært potentiale for at skabe synergier startups imellem, når det kommer til overlap mellem typen af produkt, man laver, typen af kunder man har og typen af forretningsmodeller, man arbejder med. Samtidig da vi nu har tre tidligere cohorts af startups, der har deltaget i programmet, har vi i år også endnu bedre mulighed for at skabe relationer til alumnestartups, som kan give deres erfaringer videre.”

I årets felt er der er løsninger indenfor droneteknologi, produktionsteknologi, cirkulær energi, emballageløsninger, byggebranchen og fødevarer. Læs mere om de 15 virksomheder nedenfor. 

Her er de udvalgte startups

Acodyne 
Acodyne udvikler et højhastigheds fragtdronesystem designet til at automatisere højhastigheds luftfragt og opnå uovertrufne omkostnings- og effektivitetsbesparelser ved at erstatte landbaseret transport og fragt.  
 
AIRY Automotive 
AIRY Automotive løser produktionsudfordringer for bilproducenter, da en global megatrend med elbiler overtager bilmarkedet, og nye krav opstår for automatisering og bæredygtighed. 
 
BetterChoice 
BetterChoice arbejder med at styrke bæredygtig adfærd for virksomheder og forbrugere og derved gøre det nemmere at navigere i bæredygtig shopping. 
 
Circular Energy Systems 
Circular Energy Systems tilbyder et effektivt elektrisk varmepumpe-drevet energimodul som et alternativ til traditionelle gas-, olie- eller 1:1-elektriske opvarmningsløsninger i tørringsindustrien. 
 
Cirqle 
Cirqle har som mission at stoppe emballageaffald. De har udviklet en løsning baseret på teknologi, hvor de håndterer hele genanvendelsesprocessen for deres kunder, herunder vask og logistik. 
 
Eseba 
Eseba omdanner tekstilaffald til bæredygtige plastikalternativer gennem cirkulær innovation. De har opfundet en ny banebrydende teknologi baseret på bioteknologi, der omdanner brugte tekstiler til et nyt bæredygtigt materiale kaldet Lixo. 
 
EVEWAVE 
EVEWAVE søger at tackle det globale miljøproblem med emballageaffald, optimere den internationale transport af varer og forbedre menneskelige arbejdsforhold. 
 
Insutex 
Insutex udvikler et bæredygtigt isoleringsmateriale til bygninger ved at genanvende tekstilaffald, hvormed virksomheden løser to samfundsmæssigt kritiske og miljømæssige udfordringer for tekstil- og byggeindustrien. 
 
KAKTI 
KAKTI laver et AI-drevet optimeringsværktøj til fabriksforvaltere. KAKTI forudsiger optimale produktionsmetoder og tidsplaner, hvilket sikrer omkostningseffektiv opvarmning og køling midt i en dynamisk elektrificeret blanding. 
 
LeakHunter 
LeakHunter gør det let at bygge tæt. LeakHunter måler bygningens tæthedsplan og kan måle utætheder i bygninger. 
 
Maripure 
Maripure udnytter naturlige makroalger til at producere en ingrediens til kvægfoder, der kan udrydde op til 80+ % af enterisk methan. Dette vil radikalt reducere klimaaftrykket fra kvæg. 
 
Meat Tomorrow 
Meat Tomorrow udvikler stamcelleteknologier, der muliggør overgangen til bæredygtig kødproduktion. 
 
Nuterials 
Nuterials udvikler en innovativ, proprietær proces til at omdanne valnødskaller til holdbare og attraktive emballageløsninger. Denne proces indebærer at forme valnødskallerne til forskellige emballageformater samtidig med at bevare deres naturlige æstetiske appel. 
 
Senarch 
SenArch specialiserer sig i solcelledrevne og off-grid IoT-netværksgateways, der gør det muligt at indsamle data fra fjerne lokationer og dermed opnå en bedre monitorering af f.eks. kritisk infrastruktur. 
 
Simply No Waste 
Simply No Waste arbejder med løsninger, der kan overføre overskudsingredienser fra fødevareindustrien til næste generations højværdi-ingredienser. 

Her kan du finde mere information om de startups, der deltager i GreenUP Accelerator.

Læs mere om nogle af virksomhederne der har fuldført den 20 måneder lange rejse: 

Tempty Foods

Re-Zip

Reflow

Om GreenUP Accelerator

GreenUP Accelerator er et vækst- og udviklingsforløb for danske iværksættervirksomheder, der arbejder med CO2-reducerende teknologier og løsninger. Forløbet skal gøre virksomhedernes vækstrejse kortere og hurtigere og bidrage til, at flere danske klimaiværksættere kommer ud på det globale marked.