Fejring af 100 år med innovation: ALKs banebrydende arv inden for allergimedicin

Siden 1980’erne har ALK været en del af DTU Science Park, og i dag er virksomheden verdensførende inden for behandlinger og diagnostik af allergiimmunterapi.

Den 9. juni fejrede ALK sit 100-års jubilæum. Selvom virksomheden har oplevet både op- og nedture i de sidste 100 år, har ALK i de senere år været i en periode med vækst og ekspansion, samtidig med at de er tro mod virksomhedens rygrad af en pionerånd.

Kunstig intelligens designer fremtidens vacciner

Med supercomputere og kunstig intelligens kan virksomheden Evaxion på få dage designe effektive og personlige vacciner mod bakterier, vira og kræft. Den hastigt voksende virksomhed bag den banebrydende teknologi er for nylig flyttet ind i DTU Science Park.

GTS-institutter i DTU Science Park: FORCE Technology i spidsen for nyt grønt økosystem

Fire af Danmarks syv GTS-institutter holder til i DTU Science Park, hvor de samarbejder med andre deep tech-virksomheder og samtidig stiller testfaciliteter, infrastruktur og viden til rådighed. Vi har sat Thomas Bech Hansen, Vice President i FORCE Technology, stævne for at høre mere om GTS-institutternes rolle i udviklingen af dansk erhvervsliv.

Skabeloner skaber værdi i life science

Det vrimler med life science i DTU Science Park. Medtech, pharma og biotek fylder godt i landskabet, når man kigger ud over forskerparken – både i Hørsholm og i Lyngby – men kigger man godt efter, kan man også få øje på virksomheder, der servicerer eller rådgiver ingeniørkunsten og forskningstunge virksomheder.

Roche vil styrke innovationsmiljøet i og omkring DTU Science Park

Roche Innovation Center Copenhagen har i årtier været en del af det unikke innovationsmiljø, som DTU Science Park og DTU danner ramme om, og nu vil den globale koncern skrue op for engagementet i hele økosystemet. ”Vi føler en klar forpligtelse til at bidrage til udviklingen af det danske startupmiljø, for det er også det, vi selv udspringer fra,” lyder det fra Bo Ritsmar, Site Head i Roche Innovation Center Copenhagen.

Nanovi gik efter investorer med branchekendskab

Når en virksomhed skal rejse kapital, handler det ikke blot om at tiltrække investorer. Det skal være de rigtige investorer, der udover penge kan tilføre virksomheden netværk, viden og bestyrelseskompetencer. Sådan lyder det fra Jesper Boysen, CEO for Nanovi, der er en del af DTU Science Park og sidste år rejste 15 mio. kr.

Bioneer og Visiopharm samarbejder om at udbrede kendskabet til ny teknologi i Danmark

En ny avanceret teknologi er omdrejningspunktet for et samarbejde mellem life science-virksomhederne Bioneer og Visiopharm. Teknologien kan give et langt mere detaljeret svar, når man undersøger væsker som fx blod og urin eller vævsprøver. Bioneer og Visiopharm, som begge ligger i DTU Science Park, er gået sammen om at udbrede kendskabet til teknologien i Danmark. I februar afholdte de et seminar sammen med AH diagnostics. Her satte de fokus på teknologien, som er udviklet af amerikanske Fluidigm.